Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk in het Franciscus Hospice
In het Franciscus Hospice Weert werken enthousiaste, gemotiveerde en betrokken vrijwilligers in de directe zorg. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons huis en vormen een belangrijke aanvulling op het werk van de verpleegkundigen van de Zorggroep. De belangrijkste taak voor de vrijwilliger direct zorg is er te zijn voor onze zes bewoners. 
Wij zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers directe zorg met name voor de nacht, die onze bewoners en hun naasten willen ondersteunen tijdens hun verblijf in ons hospice. Dit ondersteunen houdt o.a. in: het gezamenlijk met de verpleging verzorgen van de bewoners, het bijdragen aan hun welbevinden door het aanbieden van contact en gewenste activiteiten, het uitvoeren van licht huishoudelijke werkzaamheden.
Van de vrijwilliger directe zorg vragen wij: inlevingsvermogen, emotionele stabiliteit, betrokkenheid en flexibiliteit.
De vrijwilliger werkt in wisselende diensten, verspreid over 24-uur, gepland volgens een rooster, waarin ruimte is om eigen wensen aan te geven. De nachtdienst is een slaapdienst, indien de situatie in huis het toelaat, kan de vrijwilliger gaan slapen.
Indien u interesse heeft of meer informatie wenst, neemt u contact op met de coördinator via tel.nr: (0495) - 49 89 77.
Naast de groep vrijwilligers, die samen met het verpleegkundig team zorg aan bed verlenen, worden er ook andere taken in en rondom huis door vrijwilligers verzorgd. Zo wordt onze grote tuin onderhouden door een ploeg enthousiaste tuinmannen en wordt er dagelijks vers gekookt voor de bewoners. Ook zijn er een aantal vrijwilligers die het technisch onderhoud en klussen in huis op zich nemen.
Het bestuur biedt aan alle vrijwilligers deskundige begeleiding, scholingsmogelijkheden, verzekering, reiskostenvergoeding en ontmoetingsbijeenkomsten.

U dient in te loggen om de vrijwilligers pagina's in te zien.
Gebruikersnaam Wachtwoord