Jubileumkrant 20 Jaar Franciscus Hospice

Voor u ligt de jubileumkrant waarin wij het 20-jarig bestaan van het Franciscus Hospice onder uw aandacht brengen. Een reis die begon met een visie en grootse plannen, heeft zich ontwikkeld tot een hoeksteen van de gemeenschap in Weert en omgeving.

Het Franciscus hospice staat voor zorg voor iedereen die zich in de laatste levensfase bevindt. Het is een thuis waar warmte, belangstelling en respect de kern vormen van elke dag. Dit wordt mogelijk gemaakt door ruim 80 enthousiaste vrijwilligers en een team van toegewijde professionals en huisartsen, die zich dag in, dag uit inspannen om de juiste zorg te bieden aan de bewoners.

De betrokkenheid van onze vrijwilligers reikt verder dan alleen zorg aan bed. De kook-, tuin-, techniek-, administratie en nazorgvrijwilligers creëren een prettige en huiselijke omgeving waarin de bewoners zich gekoesterd voelen. Ze creëren een prettige en huiselijke omgeving waarin de bewoners zich gekoesterd voelen.

Het is het samenkomen van al deze inzet en toewijding dat het Franciscus Hospice zo bijzonder maakt. We zijn enorm trots op het prachtige werk dat we met elkaar in het hospice aan de Doolhofstraat mogen verrichten, en dit al 20 jaar lang. Ook de herinneringen van de nabestaanden getuigen van de impact die deze plek voor hun heeft gehad.

Ik nodig u uit om dit jubileumnummer te lezen en samen met ons terug te kijken op twee decennia zorg en liefde die het Franciscus Hospice tot een fijn thuis maakt.

Met warme groet, Bestuur Stichting Eerbied voor het Leven

Ine Verhaeg, Voorzitter

Recente berichten

7 mei 2024

Zes jonge waterhoentjes in de tuin van het Franciscus Hospice

De tuin van het Franciscus Hospice heeft onlangs zes schattige...
29 april 2024

Het verhaal achter het Franciscus Hospice en de prachtige verbouwing

“De kracht van deze locatie is het water en de...
29 april 2024

Teams van de Wieërter Kwis schenken mooie bedragen aan het Franciscus Hospice

De recente editie van de Wieërter Kwis heeft niet alleen...