Het Lau Nering Bögel Stappers Team zette zich in voor het Franciscus Hospice Weert

Ron Sniekers, Tineke Vereijken, Rob Verbrugge en Maureen Strijbos hebben tijdens de 4Daagse Nijmegen zich ingezet voor het Franciscus Hospice Weert. Ze vertellen zelf hoe dat is gegaan.

In het najaar van 2022 werd de knoop doorgehakt, we gaan proberen om een startbewijs te bemachtigen voor de tocht der tochten, de Walk of the World, de prestatiemars van Nijmegen, de 4Daagse. Een duo werd een trio, werd een kwartet, het Lau Nering Bögel Stappers Team werd gevormd door Ron, Tineke, Rob en Maureen.

We zijn erbij!

Na een aantal voorbereidingen in 2022 gingen we in februari 2023 voor de inschrijving, na een zenuwslopende ochtend werden we de trotse bezitters van een startbewijs. We zijn erbij!! Nu kon het trainen beginnen, de kilometers moesten in de benen. In het voorjaar van 2023 kwam de mogelijkheid in beeld om de kilometers te koppelen aan een goed doel. We wilden graag iets doen voor de samenleving in de eigen directe omgeving, de keuze viel op het Franciscus Hospice in Weert. De actiepagina werd aangemaakt op de website van de Vierdaagse Sponsorloop, onze inzet was hoog, durf te vragen ons motto. Op zoek naar donateurs om het streefbedrag proberen te behalen werden familie, vrienden, kennissen, zakenrelaties, collega’s en buren aangeschreven, en uw reacties én bijdragen waren gul, hartverwarmend en ontzettend welkom.

Nog voor de start van de Vierdaagse werd het streefbedrag behaald, en uiteindelijk gingen we er nog aan voorbij. Na aftrek van een klein percentage van het totale opgehaalde bedrag, bestemd voor de organisatie van de Vierdaagse Sponsorloop, bleef er een mooi bedrag van € 6.799,- over voor het Franciscus Hospice Weert. Symbolisch werd vandaag een waarde cheque, met dit fantastische bedrag, overhandigd aan de coördinatoren van het Franciscus Hospice Weert. We werden hartelijk ontvangen, een rondleiding door het Hospice volgde en al onze spontane vragen werden beantwoord. Aangenaam verrast en ontzettend dankbaar werd de cheque in ontvangst genomen en bij het zien van het fantastische bedrag viel het even stil in de ruimte. Om het moment vast te leggen werd er een foto gemaakt in de prachtige tuin van het Franciscus Hospice Weert. Over hoe het bedrag besteed zal gaan worden, daarover worden we op een later moment geïnformeerd, maar dat het op de juiste plek terecht is gekomen, was mooi om te zien.

Bedankt!

Onze dank gaat dan ook uit naar alle donateurs, zonder uw steun en bijdrage hadden wij dit nooit voor elkaar gekregen. Het is geweldig om de saamhorigheid, iets over te hebben voor een ander, te zien en van zo dichtbij mee te mogen maken. Trots zijn wij als team dan ook op de geleverde prestatie van alle donateurs én op onze eigen prestatie van het uitlopen van onze eerste Vierdaagse van Nijmegen. Dankbaar voor eenieder die zijn/haar steentje heeft bijgedragen, voor alle lieve woorden, voor alle support, het vertrouwen in ons en om iets moois te kunnen geven aan de lieve mensen in hun laatste levensfase én aan de vrijwilligers die hen in deze periode van hun leven hierin begeleiden. Als laatste ook een woord van dank aan onze sponsor Nering Bögel, voor de gelegenheid, het vertrouwen en de mogelijkheid om deze uitdaging aan te gaan. Wij als team hebben samen 4×40 kilometer gelopen, we kijken terug op een grandioos event, dat nog mooier werd gemaakt, dat een gouden randje kreeg, door uw donaties voor het Franciscus Hospice Weert. Wij werden bij de finish onthaalt als ‘helden’, alle donateurs zijn onze ‘helden’ en onze ‘kanjers’ werken in het Franciscus Hospice Weert.

Recente berichten

7 mei 2024

Zes jonge waterhoentjes in de tuin van het Franciscus Hospice

De tuin van het Franciscus Hospice heeft onlangs zes schattige...
29 april 2024

Het verhaal achter het Franciscus Hospice en de prachtige verbouwing

“De kracht van deze locatie is het water en de...
29 april 2024

Teams van de Wieërter Kwis schenken mooie bedragen aan het Franciscus Hospice

De recente editie van de Wieërter Kwis heeft niet alleen...