Over ons

Het Franciscus Hospice heeft zijn thuis in een karakteristiek historisch gebouw, dat rustig gelegen is op de Biest in Weert.

Start van het Franciscus Hospice

 In 2003 werd het Franciscus Hospice gestart dankzij de inzet van vele vrijwilligers. In 2017 onderging het een verbouwing en uitbreiding met een aanbouw, waardoor elke kamer een eigen terras heeft met uitzicht over de prachtige tuin en vijver.

Huiselijke omgeving

Deze bijzondere plek kenmerkt zich als een warme en huiselijke omgeving met zes kamers. Hier bieden deskundige zorgverleners en toegewijde vrijwilligers hoogwaardige palliatieve zorg, tezamen met veiligheid en geborgenheid, aan bewoners en hun naasten. De zorg begint met respect voor ieders persoonlijke keuzes en eigenheid, wat de basis vormt voor de begeleiding tijdens de laatste fase van het leven.

Het team

Binnen het Hospice werken de zorgprofessionals en vrijwilligers op een gelijkwaardige basis samen.  Het team bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden van de Zorggroep.  De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het Franciscus Hospice en vormen een belangrijke aanvulling op het werk van de zorgverleners. Twee coördinatoren dragen de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur draagt op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid en voert bestuurlijke taken uit voor de Stichting Eerbied voor het Leven, waar het Franciscus Hospice een onderdeel van is.

Meer info over aanmelden?

Indien u behoefte heeft aan informatie, advies of een rondleiding, staan onze coördinatoren altijd voor u klaar.

Het logo

Het logo van de stichting symboliseert een bloem die in de wind is uitgebloeid. De bloem is getekend door het leven maar blijft nog steeds mooi, zij het op een andere, rijpere manier. Elke bloem heeft tijdens haar bloeiperiode veel gezien en meegemaakt. Aan het einde van haar leven laat ze haar sporen achter.

Net zoals de bloem, laat ook ieder mens zijn sporen achter. Door er te zijn, het leggen van contacten, eventueel krijgen van kinderen, het doorgeven van kennis en wijsheden. Eerbied en respect voor het leven zijn van groot belang, zeker voor het eindigende leven van hij of zij die zijn of haar sporen nu achter laat.